حكايات

للاسره والمجتمع
 
الرئيسيةالبوابةس .و .جبحـثالتسجيلدخول

عزيزى الزائر قد تحتاج إلى التسجيل له صلاحيات ليست موجوده للضيف العادى مثل صوره خاصه للشخصيات رسائل خاصه مراسلة الزملاء المسجلين الأشتراك بالمجموعات الخاصة وغيرها لن يستغرق تسجيلك سوى دقائق معدوده ننصحك بالتسجيل لكى تفيد وتستفيد ومن يرغب فى الاشراف يرسل رساله للأداره ارجو ان تقضومعنا وقت ممتع ومفيد


شاطر | 
 

 طاجن الكاليمارى

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
وردة الحرمين
عضو نشط
عضو نشط


عدد المساهمات : 21
تاريخ التسجيل : 11/12/2009

مُساهمةموضوع: طاجن الكاليمارى   الثلاثاء ديسمبر 29, 2009 5:32 am

طاجن الكاليمارى سهل اوى يا جماعة وهتحبوه بالطريقة دة عارفين انا بجيب الكاليماري وبنظفة بنزع الطبقة الخارجية هى زى الجلد بس سميك شويه وسماكته دة اللى بتخليكى تعرفى تشيليها يادوب تمسكى الطرف بتاعها وبتقشريها عادى زى الكبدة البلدى بالظبط لما تيجى تقشريها و بتنزعى المحارة اللى بداخله وبتغسليه كويس وبتقطعيه مكعبات صغيرة عشان يستوى بسرعة فى حجم الترمساية مثلا وبتقطعى كل حاجة مكعبات
الكاليمارى 1\2كيلو

البصل 1
الطماطم 1
الفلفل الاخضر 1
و5فصوص توم مدقوق
وعصير ليمونة
وكرفس مقطع او لو مفيش ممكن كسبرة خضرة
ملح وفلفل اسمر وكمون وبهارات وياريت تكون بهارات السمك و زنجبيل مطحون
ومعلقتين زيت
وبتقلبى كله مع بعضه فى طاجن بس لو كان طاجن فخار يكون افضل من الطاجن السيراميك لانه بصراحه ريحته فى الاكل تجنن وتدخليه الفرن متوسط الحرارة حوالى ساعة هو بيستوى فى ميته
وبالهنا والشفا لما تجربوه قولولى رايكم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
عالم
عضو هايل
عضو هايل
avatar

عدد المساهمات : 153
تاريخ التسجيل : 09/12/2009

مُساهمةموضوع: رد: طاجن الكاليمارى   الجمعة مارس 19, 2010 6:09 pm

تسلم ايدك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طاجن الكاليمارى
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
حكايات :: الفئة الأولى :: منتدى الطبخ :: اطباق رئيسيه-
انتقل الى: